Шофьорите да отменят пътуванията си до населените места в общините Созопол, Приморско и Царево. Затова призоваха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Причината е влошената метеорологична обстановка в района.

От ведомството предупреждават, че обилните валежи от дъжд продължават, като са наводнени отделни участъци от пътя Бургас-Царево.

Към момента пътната отсечка от созополското село Атия в южна посока е затворена, поради наводнения на главния път. Дъждовната вода е преляла в участъка на бензиностанция "Петрол" преди Созопол, съобщи Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас.

Районът на село Равадиново, местността "Пейчов мост" и детелината с вход село Равадиново също са "откъснати" от стичащата се вода. Прекъснати са второстепенните пътища до къмпинг "Каваци" и ваканционно селище "Дюни", както и пътят, преминаващ покрай резерват "Аркутино" и свързващ Бургас и Приморско. Между къмпинг "Аркутино" и моста на реката могат да преминават само товарни автомобили с повишена проходимост.

Работи се по отводняване на участъците, извършват се дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътното платно. Единствен алтернативен обходен маршрут е Приморско - село Ясна поляна, село Ново Паничарево - Бургас.

Екипи на "Пътна полиция" отклоняват и регулират движението на автомобили на северния вход на Созопол. Там са се образували дълги колони от автомобили в двете посоки заради наводненията в района.

Наводнени са и участъци пред къмпинг "Градина", пътищата в района на река Ропотамо.

Наводнен е пътят по направление Царево в района на Дяволското блато. Наводнен е и участък от пътя Приморско - Китен покрай Международния младежки център.