В американския щат Мисури бе приведена в изпълнение смъртната присъда на 63-годишния Джоузеф Пол Франклин, признат за виновен в убийството на осем души с мотив расова омраза, съобщават световните агенции. Франклин е и извършителят на нападението срещу редактора на списанието „Хъстлър” Лари Флинт.
''Много би ми се искало да остана насаме с него в една стая и да имам под ръка ножици за рязане на тел и клещи, за да мога да му причиня същите вреди, каквито той причини на мен. Но не искам нито да го убивам, нито да видя как умира", каза преди екзекуцията осакатеният издател на мъжкото сп. ''Хъслър''.

Порномагнатът Лари Флинт призова американските власти да пощадят живота на Джоузеф Пол Франклин, който стреля по него през 1978 г., в резултат на което издателят на мъжкото списание "Хъслър" се парализира от кръста надолу.

Франклин е осъден на смърт за убийството на Джералд Гордън през 1977 г. пред синагога в Сейнт Луис, щата Мисури. Флинт беше прострелян от престъпника пред съд в щата Джорджия, където се явяваше като страна по дело за нарушаване на обществените норми за благоприличие.

В сп. "Холивуд рипортър" 70-годишният днес Лари Флинт написа, че би желал да види Франклин така физически увреден, както е той самият в резултат на покушението срещу него, но не желае смъртта му.

Флинт си обяснява нападението срещу него с факта, че публикувал в "Хъслър" снимка на ласки между чернокож мъж и бяла жена: "Той взриви няколко синагоги...определено мразеше и черни, и евреи".

След като върховният съд на Мисури разпореди смъртната присъда на Франклин да бъде изпълнена на 20 ноември, Флинт коментира:"Имам всички причини да бъда удовлетворен от това решение, но не съм. Прекарах десетилетия в инвалиден стол, размишлявайки по въпроса. Всъщност, както аз виждам нещата, единственият мотивиращ фактор за изпълнението на смъртно наказание е отмъщението, а не справедливостта. И съм дълбоко убеден, че правителство, което забранява на своите граждани да се избиват един друг, самото то не бива да убива хора".

Лари Флинт води няколко знакови дела за прилагането на Първата поправка – за свободата на словото, гарантирана от американската конституция, във връзка с ''Хъслър''. Неговият живот беше обезсмъртен във филма на Милош Форман "Народът срещу Лари Флинт"/1996/ , в който играят Уди Харълсън /Флинт/ и Кортни Лав.