Столичната Първа САГБАЛ "Св. София" започва от днес едномесечна кампания за безплатни прегледи и консултации за двойки с репродуктивни проблеми.

В този период лечебното заведение ще извършва и безплатни спермограми, съобщиха от болницата. Прегледите и консултациите ще се провеждат всеки делничен ден от 8.00 до 14.30 часа.

Кампанията е част от превърналите се в традиция ежегодни безплатни прегледи и консултации при различни специалисти на лечебното заведение. Тя е насочена едновременно и към мъжете, и към жените, тъй като в България има около 170 000 двойки с репродуктивни проблеми, които не могат да имат свои деца, а причините за това се крият почти по равно и в двата пола.

"Първа АГ-болница "Св. София" поставя в центъра на дейността си не жената, не мъжа, не детето, а семейството като цяло. Затова консултациите, които предлагаме безплатно, са комплексни. Те са насочени към създаване на пълноценно семейство", каза директорът на лечебното заведение д-р Иван Костов. Той припомни, че от скоро Ин витро центъра на болницата разполага със спермална банка, за която се набират донори на спермален материал и която ще подобри дейността по асистирана репродукция.