Английският футболен отбор Manchester United и производителят на спортни облекла Adidas сключиха най-скъпата сделка в историята на спорта, информира "Форбс". Тиймът ще играе с екипите на модната марка през следващите 10 години, като за това Adidas ще плати 1,3 милиарда долара на футболния отбор или по 130 милиона на година. Договорът влиза в сила през 2015 година.

Споразумението между Manchester United и Adidas надминава това между Arsenal и Puma, според което футболистите на Arsenal ще носят екипите на Puma през следващите пет години, като за това отборът ще получaва по  51 милиона долара годишно.

Към момента най-скъпата сделка за екипи е за 41 милиона на сезон, които Adidas плаща на Real Madrid. В САЩ рекордът се държи от Nike, които са екипни спонсори на NFL от 2012 г. в сделка за 18 милиона долара.

Nike, който доскоро осигуряваше екипите на Manchester United, прецени, че футболният отбор иска твърде много за продължаване на партньорството. Така Adidas спечели битката и футболистите на английския отбор ще носят неговите екипите през следващите футболни сезона.