Наричат я „малката светкавица Гордън“, която като по чудо излъга смъртта. Кимбърли Гордън се появява на бял свят с преждевременно цезарово сечение преди една година, след като светкавица удря майка й в град Албакърки в щата Ню Мексико. Като по чудо бебето не само оцелява токовия удар, но и година по-късно продължава да е с наелектризирана коса.
„Всички, при които сме ходили, казват, че е чудо, че тя е жива“, споделя баща й Иън. На 4 юли миналата година Гордън и бременната в 38-мата седмица Кендра Вилануева са гледали зарята по случай „Деня на независимостта“, когато са бил ударени изневиделица от светкавица. По информация на Ей Би Си Нюз, светкавицата е преминала през ухото на Гордън, после е скочила върху тялото на Вилануева и е напусната тялото й чрез утробата.

„И двамата бяха в съзнание и ни гледаха. Бяха зашеметени и объркани“, спомня си лейтенант Райън Пери от местната пожарна. „Знаехме, че може да има вътрешни наранявания, които ние не виждаме, затова трябваше бързо да ги откараме в болница“, разказва още той. Двойката била откарана по спешност в Университетската болница на Ню Мексико, където на Вилануева били дадени медикаменти и раждането й било предизвикано, за да се появи с две седмици по-рано на бял свят малката Кимбърли.

Година след инцидента Кимбърли все още има неврологични увреждания от удара на светкавицата. Тя не може да седи изправена, да пълзи или да приема храната си нормално. Лекарите не се заемат да правят прогнози, кога детето ще проходи и ще започне да говори, защото случаят е изключително необичаен. Също не е ясно, защото косата на бебето все още е наелектризирана.

Въпреки това, лекарите отбелязват, че е забележително, че момиченцето е могло да оцелее такъв шок. „Някой горе наистина се грижи за нас“, убеден е Гордън, който е кръстил малката си дъщеря на комиксовия герой Гордън Светкавицата от 30-те години на миналия век. Той се надява, че неговото дете някой ден „ще започне да тича много бързо или ще спаси вселената“.