"Хубавото нещо на старостта е, че можеш да споделиш мъдростта на житейския си опит с децата си", заяви холивудският ветеран Майкъл Дъглас.

"Кофти е да остаряваш. Бил си еди какъв си, но вече не си. Негативите на старостта във всички случаи са повече от позитивите. И все пак има нещо хубаво в това да остаряваш - че можеш да предадеш натрупаната през годините мъдрост на децата си", казва 69-годишният Дъглас.

От колежката си Катрин Зита-Джоунс актьорът има две деца - 13-годишният Дилън и 10-годишната Карис. "Съветът ми другите родители е да прекарват повече време с децата си. Лично аз дълго време не осъзнавах колко важно е това. Ето защо в известен смисъл се радвам, че остарявам - защото най-накрая го осъзнах".

От първата си съпруга Диандра Дъглас има още един син - 34-годишният Камерън, излежаващ присъда заради притежание и продажба на наркотици. "Случаят с Камерън ми отвори очите. Дадох си сметка, че той може би нямаше да отиде в затвора, ако съм бил по-близо до него през годините".

През 2010 г. Дъглас бе диагностицирам с рак на гърлото 4-та степен. Актьорът премина интензивен курс по химио- и радиотерапия и сега твърди, че е успял да се пребори с коварната болест. "Това с рака също ми отвори очите за доста неща. Разбрах, че от семейството и приятелите по-важно няма!", казва Дъглас.

"В ранните си години човек е зает да прави кариера. Тогава семейството и приятели не са от такова голямо значение. Но с годините приоритетите се променят. И идва моментът в който осъзнаваш колко важни са децата, съпругата ти, приятелите ти. И колко си щастлив, че ги имаш".