Мъжът и жената, които загинаха при адската катастрофа вчера между пловдивските села Калековец и Стряма, са живеели заедно. Двамата били разведени, имали връзка и накрая се събрали. „Фолксвагена”-ковчег е шофиран от 54-годишният мъж от село Крайници, на предната седалка до водача е била 51-годишната му любовница от Пловдив. Двамата влюбени загинали на място.
Както БЛИЦ съобщи, вчера около 19.30 часа на пътя между двете села „Хонда”, управлявана от 23-годишен от Пловдив с бясна скорост навлиза в насрещното платно и се удря челно в другото возило. В колата с младежа били още 31-годишен пловдивчанин и 23-годишна жена от Калековец.

Не е ясна причината, вероятно е загуба на контрол заради превишената скорост. Назначена е авто-техническа експертиза. Снощи при мелето тримата оживели не са били в състояние да се изпробват за алкохол. Били са назначени кръвни проби в Университетска болница Пловдив. Те са взети и ще бъдат готови до няколко дни. Пробите са направени и на тримата оцелели с цел презастраховане, защото по първоначална информация е шофирал 23-годишният, но в последствие показанията могат да бъдат подменени и да се твърди, че друг е бил зад волана, обясниха за БЛИЦ хора от разследването. По случая е образувано досъдебно производство. Тримата от „Хондата” са с тежки травми.