От тази седмица магазините на VIVACOM ще представят първия смартфон с осемядрен процесор - Huawei Honor 3X. Най-новият модел на китайската компания работи под Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean), има 2GB RAM и 8GB ROM памет, елегантно съчетани в 8.9мм тънко тяло. Освен от бързината на осемядрения процесор MediaTek с честота 1.7 GHz, всеки потребител ще бъде впечатлен и от бързината на работата на устройството в 3G мрежата на VIVACOM. Дори големи и тежки страници в интернет се зареждат със забележителна скорост.

Дизайнът на телефона следва последните технологични тенденции. Устройството притежава 5.5“ IPS HD дисплей, който визуализира изображенията в контрастни и наситени цветове. Смартфонът е снабден с функция за регулиране на цветната температура и автоматично регулиране на яркостта. Това е много удобно за работа при яркото слънце през лятото, а за по-студените месеци Huawei Honor 3X разполага със специална функция за работа по екрана с ръкавици. Смартфонът е снабден с две камери: основната е 13 MP с автофокус и LED светкавица, а предната камера, която служи за селфита, е 5 MP. Смартфонът има възможност да работи с две sim карти. Батерията му е 3000mAh, което я прави изключително издръжлива - при пълно натоварване с интензивно използване на гласова услуга, мобилен интернет, sms и mms, потребителят може да разчита на до 20 часова активност.

В магазинната мрежа на VIVACOM новият Huawei Honor 3X ще се предлага на цена от 16.90 лв. на месец с тарифния план Net&Call XXL, като само до края на юли клиентите ще получат абонамент за този тарифен план с 40 лева отстъпка от месечната такса за целия срок на договора. По този начин само за 59.99 лв. те ще разполагат с 2 000 минути към всички национални мрежи и 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост.