Искаме отстраняването на Райна Петрова като кмет на район „Централен“ в Пловдив, защото имаме 50 свидетели, които тя е притискала и ги е заплашвала, че ще ги отстрани от работа. Това заяви окръжният прокурор Румен Попов, при старата на делото срещу уличената в измами и търговия с влияние кметица.
Райна Петрова се появи както винаги блестяща и облечена в розово, не показа и грам притеснение. На въпросите на репортерите как ще коментира прословутите си екскурзии в Тайланд и други точки на света, вместо Райна Петрова отговаряше адвокатът й Красимир Елдъров.

Той обаче не конкретизира нищо, защото делото е засекретено. Елдъров попита в началото на съдебното заседание как от 2012 година се води дело, а сега неговата клиентка се явява като изкупителна жертва. Това категорично бе отречено от прокурор Попов, който отново каза, че има данни за грандиозни измами.

40 минути преди началото на днешното заседание делото беше засекретено. Стана ясно, че по него са използвани СРС-та. Адвокат Елдъров поиска 20 минути, за да се запознае Райна Петрова със секретни документи, които не са й били предоставени.

Очаква е Окръжен съд да отстрани временно кметицата на район „Централен“ от поста й.

Както БЛИЦ съобщи, Петрова бе обвинена в търговия с влияние. Става въпрос за два договора за доставка на храна в детски градини и ясли, за солидни суми над 1,5 милиона лева. Грозде е било продавано по 7,50 лв., а също така на малчуганите е била давана за храна вмирисана риба.