Бившият главен счетоводител на психодиспансера във Велико Търново се изправя на подсъдимата скамейка за това, че е играл тото с пари, предназначени за лечение и издръжка на психично болните. Обвинението срещу Христослав П. е за присвояване на над 100 000 лева от касата на здравното заведение.
Парите му били отпускани от касиера Георги А., който също е подсъдим по делото. Кражбите са извършвани от началото на 2001 г. до есента на 2005 г, съобщава "Дарик".
Върху откритите при обиска в касата ордери за дадените на счетоводителя суми било записано “пари за тото” и “пари за почерпки”, установило разследването.
Обвинението срещу касиера е, че като длъжностно лице не е вписал в касовата книга на лечебното заведение 332 бр. разходни ордери и че също се облажил с близо 2400 лева. Освен това касиерът ще трябва да отговаря и за вписване на неверни данни в касовата книга на диспансера.
Делото срещу счетоводителя се гледа за втори път. През 2009 г. Христослав П. беше осъден на три години условно. Апелативният съд във Велико Търново обаче върна делото за ново разглеждане. Този път наред със счетоводителя като подсъдим беше привлечен и касиерът на бившия психодиспансер. Злоупотребите бяха разкрити преди 8 г. при финансова ревизия в здравното заведение.