Открито е местоположението на „черната кутия” на разбилия се на летището в Казан самолет, предаде руската телевизия НТВ. В неделя вечерта пътнически самолет „Боинг - 737” на авиокомпания „Татарстан”, изпълняващ полет от Москва за Казан, се разби при кацане на международното летище в Казан. Загинаха шестима членове на екипажа и 44 пътници. Тази сутрин
Международното летище в Казан ще остане затворено до 14.00 часа московско време, съобщиха от пресслужбата на летището. Отложени са 53 полета, предаде РИА Новости.
Посолството на Великобритания в Москва потвърди, че има загинал британски гражданин в катастрофата.
Самолет на авиокомпания „Татарстан”, изпълняващ полет от Москва, се разби при кацане на летището в Казан. В резултат загинаха 50 души, включително синът на президента на Татарстан Ирек Манниханов и ръководителят на местното управление на Федералната служба за сигурност Александър Антонов.
Насроченият за днес концерт на Филип Киркоров в Казан се отлага за 4 декември, заради самолетната катастрофа, при която загинаха 50 души, предаде татарстанското електронно издание "Бизнес-Онлайн". Изданието цитира организатора на концерта Фарид Мухамедяров, според който целият екип на Киркоров е потресен от трагедията и съпричастен с траура в Татарстан.