През нощта от запад-югозапад ще се заоблачава и утре над Западна и Централна България ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи, в отделни райони придружени от гръмотевици. Над Източна България през нощта ще бъде ясно, а през деня ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Ще се появи и усили до умерен вятърът от изток, в източните райони – от североизток. Максимални температури между 25° и 30°.Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предаде Фокус. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за юли.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 27°-28°. Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините на много места ще има валежи, в отделни райони придружени от гръмотевици. По-значителни ще бъдат количествата в Рило-Родопската област. Вятърът по билата ще е до умерен от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 12°.

Във вторник и сряда на много места ще има валежи, временно ще са интензивни, в следобедните часове придружени и от гръмотевични бури. Вятърът ще е североизточен, слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°. В четвъртък валежите ще намалеят като обхват, ще има и по-продължителни периоди със слънчево време. Максималните температури ще са малко по-високи.