Жители на село Телиш затвориха за 30 минути пътя София-Плевен. Причината за недоволството им стана стовареното в селото оборудване за изграждане на бежански лагер. Хората настояват оборудването, което е докарано в местното бившо военно поделение, да бъде махнато.
Блокирането на пътя стана между 10.50 и 11.20 ч. при засилено полицейско присъствие. Протестът премина без инциденти. По данни на самите протестиращи, събралите се хора били между 150 и 250.
Жителите да селото не са получили отговор на въпросите си, които са отправили към правителството. Хората са притеснени, че в поделението край селото ще бъдат настанени в лагер от закрит тип 4000 души.
„Ние не сме против бежанците, но смятаме, че подобни лагери трябва да бъдат извън населени места, а бежанците в тях трябва да бъдат в по-малки групи. Опасно е да бъдат толкова хиляди на едно място, може сред тях да има опасни елементи“, заявиха протестиращите.
Хората от село Телиш ще очакват отговор от правителството до 20 ноември, след което ще решават какви ще бъдат следващите им действия.