Хакери, свързани с групата "Анонимните" са проникнали в американски правителствени компютри в няколко агенции и са откраднали чувствителна информация в кампания, която е започнала преди почти една година, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация на ФБР.
Хакерите са се възползвали от пропуск в софтуера на Adobe Systems Inc, за да извършат серия от електронни прониквания, който са започнали през декември миналата година, след което са си оставяли "задна врата", за да се завърнат в много от тези машини още през миналия месец, се твърди във вътрешен документ на Федералното бюро за разследване.
Пикът на масираната хакерска атака е бил през декември 2012 г., като нейни жертви са станали армията на САЩ, енергийното и здравните министерства, социалните служби и други федерални ведомства.
ФБР продължава разследването на действията на хакерите, нанесените от които щети и досега не са отстранени напълно. В документа, се отбелязва, че тепърва предстои да бъдат проучени всички атаки, както и какви са мащабите на кампанията на "Анонимните".
Така например, хакерите получили достъп до личните данни на най-малко 104 хил. служители в държавните учреждения и членовете на семействата им, както и достъп до техни банкови сметки, близо 2000 на брой.