Пародия на новина на държавната телевизия на Северна Корея, че отборът на страната е спечелил груповата фаза на Световното първенство по футбол в Бразилия стана хит в интернет.

Много медии, включително британските в. „Метро“ и „Мирър“ и канадската телевизия Си Би Си дори се хванаха на закачката, което, всъщност, не е трудно, предвид  факта, че КНДР е страната на пропагандата, а всяка новина, излязла от там, трудно се проверява и потвърждава.

Според видеото отборът на КНДР е победил Япония (7:0), САЩ (4:0) и Китай (2:0) и му предстои мач с Португалия.
Именно Португалия нанесе най-тежкото поражение на КНДР на предишното Световно първенство в Република Южна Африка, като ги победи със 7:0. Появиха се съобщения, че след завръщането си в страната, севернокорейските играчи са били изпратени за наказание да работят в солни мини.

Потребители в интернет коментират, че гласът на водещата, която съобщава новината, не съвпада с движението на устните ѝ, а и диалектът, на който говори, е неправилен.

Освен това повечето мачове от Световното се излъчват в КНДР, макар и със закъснение от 24 до 35 часа, така че севернокорейците имат представа какво всъщност се случва на първенството.