Снимката на фоторепортера от в. "Преса" Антон Станков, на която се вижда как тежко екипиран полицай от звеното за борба с безредиците в СДВР носи иззети от протестиращ връзка праз и голям пакет с тоалетна хартия, предизвика международен фурор през последните дни.

Кадърът, отразяващ метежните събития покрай студентската окупация на парламента във вторник, която буквално бе премазана от огромен брой униформени, бе публикуван в страницата във Фейсбук на световноизвестния художник на графити Банкси в петък.

Артистът от Бристол, Англия, който все още успява да запази в анонимност истинската си самоличност, написа доста ироничен коментар към снимката на Станков: "София, България, 12.11.2013, размирици срещу правителството. Тежко екипиран полицейски служител конфискува опасни оръжия от престъпници и бунтовници по улиците".

В същото време кадърът бе публикуван и в един от най-големите сайтове за споделяне в света 9gag. Заснетият блюстител на реда, носещ праз и тоалетна хартия, бе придружен с краткото осмиващо пояснение: "Тежко въоръжен български полицай за борба с безредиците дава най-доброто от себе си, за да си заслужи заплатата". Снимката е споделена над 600 пъти от потребители на 9gag.

"Опасните" предмети бяха иззети във вторник следобяд от Явор Никифоров – учител на годината по информатика. Той бе задържан за кратко от полицията в района на бул. "Цар Освободител" между БАН и ул. "Раковски". След намесата на журналисти, които го попитаха дали униформените са му прочели правата и са му представили заповед за арест, той бе освободен без да бъде каран до някое РПУ.