Тези, които рушаха загражденията пред парламента, би трябвало да понесат своята отговорност, коментира заместник-председателят на парламента Мая Манолова.

"Мислите ли, че има европейска държава, в която някой да си позволява да посяга на полицаи, да се държи агресивно срещу него, да премахва ограждения и това да остане без последствие?", попита Манолова медиите. Според нея има разлика между студентите, които протестираха през деня и това, което се случи във вторник вечерта. Тя смята, че протестите вечерта са имали организатори и финансиращи. Имаше опит за щурм на парламента и само можеше да предполагаме какво би се случило, ако полицията не си беше свършила работата, каза още Манолова.

Тя коментира и утрешния митинг на БСП в столицата. Моята оценка е, че и тези, които харесват правителството на Орешарски, и тези, които не го харесват, имат еднакви демократични права да изразят своята позиция, заяви тя. Не се крием както някои политически централи и не организираме агитки с намерение агресивно да щурмуват сгради и да нарушават обществения ред, подчерта Манолова.