Пет години и половина затвор даде съдът в Пазарджик на лихварката Ганка Г. Тя е заплашвала семейството на своята "клиентка" - Ангелинка С. с думите: "Ще лежите в три ковчега".

Ганка работи като регионален представител в Пазарджик на "Пенсионноосигурителен институт" АД - София. Офисът ѝ бил на улица "Иван Вазов" в областния град. Паралелно с това обаче Ганка развивала в помещението и банкова дейност.

Тя предоставяла парични заеми на изпаднали във финансово затруднение физически лица. Възползвайки се от тяхната спешна нужда, при отпускането на заема банка "Ганка" определяла дължима от заемополучателите лихва, като във всички случаи тя била твърде висока, а понякога дори непосилна за длъжниците, пише в. "Марица".

За обезпечаване на връщането на заемите Ганка Г. изготвяла договори за парични заеми, които след подписване от заемополучателите били нотариално заверени.

Вноските по паричните заеми физическите лица погасявали обикновено на ръка в нейния офис. За платената сума "банкерката" не предоставяла на заемополучателите никакъв документ.

В случаите, когато "клиентите", поради недостиг на финансови средства, не подавали навреме месечните си вноски, Ганка ги притеснявала с обаждания по телефона. Заплашвала ги, че ще им заведе изпълнително дело и ще си вземе парите с лихвата.

Пострадалата от Ганка Г. Ангелинка С. разказва: "... Справяхме се в началото добре, след това започнахме да се задъхваме и през февруари 2010 година, когато имахме възможност да рефинансираме кредита, изтеглихме пари, за да върнем всичките нейните и с остатъка от парите да поддържаме магазина. В момента в който взехме средствата - 17 000 хиляди лева, мъжът ми ме докара пред офиса на Ганка и долу в колата броихме 9600 лева, които трябваше да върнем. Той чакаше долу, аз сама се качих горе при нея. Върнах паричките и се разбрахме, че трябва да ми даде и договорите, пак нотариално заверени. Първия - от 3000 лева, който беше най-старият, каза, че го нямала в момента у нея и ще го върне по-късно. С това в офиса приключи всичко. На няколко пъти идваше вкъщи и през това време не е говорила нито за лихва, нито за даване на някакви суми. Аз забравих да си потърся договора и през 2011 година получих призовка, че тя ме съди, завела е дело срещу мен и ме съди за 3000 лева, разказа Ангелинка С. пред магистратите. Това беше по договора, който трябваше да ми върне заедно с другите два, но не го направи. Всеки месец се плащаше сума, които бяха само лихвите на парите. Постоянно поддържахме връзки, през 3-4 дни тя звънеше и се чувахме. След като ѝ занесох главницата по трите договора - 9600 лева, приключихме взаимоотношенията си и не ме е притеснявала за сума, която трябва да є връщам.

След това тръгнаха изпълнителни дела, посещение на съдия-изпълнители, взимане на вещи. Когато получих призовката през 2011 г. за това дело є звънях по телефона да я питам какво иска след толкова време, тя ми каза, ще разговаряш само с адвокатите ми. След това ме заплаши със смърт, разказа разплаканата Ангелинка пред съда.

Според решението на съда Ганка Г. ще се раздели и със свое имущество, което ще бъде конфискувано, решиха магистратите. Последната дума по делото "Банка Ганка" ще има Върховният съд в столицата.