След железопътната катастрофа на гара Калояновец вчера в старозагорската болница са приети петима души, които остават на лечение.

Една от пострадалите разказа за преживяното: От един път тропна силно по релсите, ама отмина. Тоя път не отмина – тропна втори път и се раздруса наляво влакът, в следващия миг вагонът се обърна. Аз се търкулнах и останах между вратата и седалките. Те се разтвориха и ръката ми остана между железата - обаче съм седяла около половин час докато ме освободят, сигурно съм получила разтягане на гръбнака. Никога не изпадам психически разтроена. Знам, че в живота трябва да си силен. Във вагона стана паника страхотна, каза жената.

Друга пострадала разказа, че в старозагорската болница много добре са се погрижили за пострадалите. Жената бе благодарна, че няма пострадали деца. Тя е със счупен крак и болки в гърба – лекарите са били цяла нощ около тях и са получили всички грижи.

Николина заяви, че мисли, че има застраховка, все още не знае какви обезщетения ще получат. Лекарите й казали, че ще има нужда от импланти в коляното.