В 13:05 Христо Бисеров и доведеният му син излязоха от следствието като отказаха коментар. Пред сградата ги чакаше бял джип, каран от адвокат Христо Ботев, който напусна сградата по-рано.

Припомняме, че Христо Бисеров пристигна безмълвен в Столичното следствие днес, за да бъде обвинен в пране на пари и укриване на данъци.

Единственият коментар беше, че вчера главният прокурор е казал какви обвинения ще бъдат повдигнати на Бисеров.

При затваряне на колата на автомобила Бисеров счупи "Златния скункс", който му подаваше за пореден път Боби Ваклинов от "Господари на ефира".

Повдигнати са обвинения на Бисеров, но не е ясно какви точно, предаде БГНЕС. Единият от адвокатите му Петър Янакиев каза единствено: Всичко, което трябваше да се случи по НПК, се случи. Малко повече от два часа бе разпитван бившият зам.-председател на НС Христо Бисеров в Столичното следствие. Заедно с Бисеров малко преди 11 ч. днес в сградата на Столичното следствие пристигна и доведеният му син – Ивайло Главинков. На разпита е присъствал и адвокатът на Бисеров – Христо Ботев.

Прокуратурата заведе дело срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката по лични причини. Три превода за общо 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Бисеров в Швейцария към други сметки на Главинков в македонска банка, а от там - към офшорни дружества, са в основата на делото за финансови престъпления. За две от транзакциите през 2012 година имало информация в ГДБОП още миналата година.

Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че се проверява дали има стари сигнали срещу Бисеров в ГДБОП и има ли теч на информация във връзка с разследването срещу него.

57-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влиза в НС като представител на Движение за права и свободи.