Работата по възстановяването на трасето е поета от Министерството на отбраната, съобщи starazagorautre.bg, позовавайки се на областният управител на Стара Загора Живка Аладжова. Тя е изпратила искане до министъра на отбраната Ангел Найденов и началника на отбраната на Българска армия вицеадмирал Румен Николов за разрешение за използване на тежка военна техника, която да разчисти района след вчерашния пътен инцидент на жп гара Калояновец.
Вече е получена Заповед за разрешение за използване на тежката верижка техника от министър Найденов и вицеадмирал Николов, съобщиха от Оперативния комуникационно-информационен център към ОУ Пожарна безопасност” Стара Загора.

Преди минути машината, която ще премахне обърнатите вагони от релсите, за да се възобнови движението на влакове, е тръгнала от военно формирование 48 430 Стара Загора към Калояновец с полицейски конвой от автомобил и два мотоциклета.

До края на деня се очаква да бъде възстановен единият железен път, за да се пусне движението на влаковете. А по другия път, върху който се намират обърнатият локомотив и вагони, ще се разчиства и ремонтира поне 20-25 дни, съобщиха от НКЖИ. Вагоните ще се режат за скрап на място и ще се изнасят поетапно.