БСП не може да събере огромната маса хора, която заявява, че ще дойде на протест в София и митингът ще бъде подкрепен от активисти на ДПС, коментира депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Караянчева имала информация, че ДПС е активирала свои симпатизанти и кметове на населени места в смесените райони. Кметовете в област Кърджали имат разпореждане да намерят по 5 души, за да могат да ги придвижат към София, коментира Караянчева. От ГЕРБ твърдят и че ще има извънредни влакове от Пловдив и Бургас заради митинга на БСП утре в столицата. Те били организирали техния митинг в Пловдив, за да не нагнетяват напрежението в София.

Подобни сигнали пристигат и от областите Смолян, Търговище, Шумен коментира депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова. "Моралът не е количествено понятие и смятаме, че броят на един или друг митинг не дава морално основание да се пренебрегнат справедливите искания на гражданите", коментира тя. Притеснени сме от начина на организация на митинг на БСП в София, притеснени сме дали това не е провокация по отношение на тези, които повече от 150 дни в София протестират, притесняваме се да не се стигне до кървави сблъсъци", обясни Дариткова. От ГЕРБ съобщиха, че самите те очакват над 20 000 - 25 000 души от цялата страна на техния митинг в Пловдив.