Дисциплинарно уволнение виси над кметския наместник на село Патриарх Евтимиево Димитър Симеонов заради изчезнали пари за дърва. Съмненията на хората са, че управникът е профукал вноските им на комар. Извършена е дисциплинарна проверка по моя заповед, но чакам писмени обяснения и най-вероятно ще се стигне до освобождаване от работа, потвърди кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, под чиято шапка е Патриарх Евтимиево.
Кметството на селото от началото на седмицата е под ключ, Симеонов се е покрил, видя на място екип на "Марица". "Напразно търсите Димитър, той ей сега тръгна за болницата, че има херния и по спешност ще го оперират", заявява Радка Попова, съседка на Симеонов. "А, той кметът още от снощи е в болница и чака операция", разказват в кафенето “При Баджо” в насрещния край на селския площад.

Темата за изчезналите пари за огрев е най- обсъждана в селото, но мераклии да говорят срещу кмета почти няма.

"Завистници разнасят разни слухове за него, че уж не бил добър кмет", отсича философски мъж в кръчмата. "Ти не го слушай, ами по-добре питай бай Георги колко месеца си чака дървата и още нищо не е видял, а парите отдавна е прибрал наместникът Симеонов", сочат мъжете към възрастен мъж.

“Вярно е, още нямам дърва, чакам, нямам представа защо е така, а парите отдавна съм дал на кмета”, признава бай Георги Желязков.