Ваканционното селище е подготвило множество изненади, подаръци и забавления за своите гости по повод юбилея

Сезoн 2014 преминава под знака на тържествата в Албена. На 24 август 2014 г. ваканционното селище празнува 45-годишен юбилей и е подготвило множество изненади, подаръци и забавления за своите гости.
Точно 45 дни преди 45-я рожден ден на Албена във Фейсбук страницата на комплекса стартира промоционалната игра "45 години в 45 дни и 45 подаръка" и поставя началото на обратното броене до 24 август 2014 г. Всеки ден един участник ще печели голям подарък, като единственото условие е да отговори правилно на въпрос от дългата история на Албена. Всички отговори са скрити в юбилейния сайт www.45albena.bg.
Пак в този сайт е обявена и културната програма на Албена за сезон 2014. Всеки уикенд, през месеците юли и август, на откритата сцена срещу хотел „Добруджа” се провеждат БЕЗПЛАТНИ концерти на български и международни звезди.
За любителите на вкусните кулинарни изкушения Албена е приготвила специална изненада - 5 култови десерта на цени от 1969 г. Десертите ще се предлагат в кафе-бар „Панорама”, разположен на 15-я етаж на хотел „Добруджа” през месеците юли и август. Гостите на панорамната сладкарница ще могат да се потопят в атмосферата на 70-те години от миналия век и да опитат торта „Гараш” за 2,80 лева, „Шоколадов плезир” за 1,53 лв., Плодова мелба „Фриско” за 1,86 лв., Баварски крем за 2,26 лв. или Кралска целувка с крем от тахан халва за 1,85 лв.  
Кулминацията на празненствата ще бъде на 24 август. Изненадите през този ден ще са многобройни, като само част от тях са концерт на Маргарита Хранова; трибют на Queen и плажно парти в реновирания бар Ганвие в компанията на DJ Dido Solo, Михаела Филева и Никнейм.