Полицията удари престъпниците по морето по всички направления. В Слънчев бряг са арестувани 12 души. Полицията погна проститутки, пласьори на дрога, джебчии.
Проверени са 206 души и 73 моторни превозни средства. Задържани са две лица, обявени за общодържавно издирване, както и двама мъже - един български и един чуждестранен гражданин за извършване на кражби на лично имущество от плажната ивица в Слънчев бряг.

Още 13 лица, сред които шест проституиращи и извършващи джебчийски кражби и седем, извършващи измами на чуждестранни туристи, са отведени в Районно управление „Полиция” – Несебър. Там са им съставени са им предупредителни полицейски протоколи. Започнати са пет бързи полицейски производства за притежаване на наркотични вещества, едно бързо полицейско производство за шофиране след употреба на алкохол, един акт по Наредба № 1 на Община Несебър и два акта по Закона за българските документи за самоличност.

По-характерни случаи:

Около 01.20 ч. в Несебър служители на районното управление спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген поло”, управляван от 24 годишен мъж, с който се придвижвали двама младежи на 23 и 26 години и 18 годишна девойка. При проверката от купето на автомобила са изхвърлени две пликчета, съдържащи кафеникаво вещество, реагирало при направения полеви наркотест на метамфетамин. Лицата са задържани за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Около 02.30 ч. на плажа пред дискотека в Слънчев бряг е извършена кражба на оставена без надзор чанта с лични вещи и парична сума, собственост на беларуска туристка, отседнала в курортния комплекс. В резултат на бързите действия, предприети от полицейските служители е задържан извършителя надеянието –25 годишен мъж от село Бата, община Поморие. Откраднатите вещи и пари са намерени и иззети. Образувано е досъдебно производство.

Около 02.30 ч. на паркинг в близост до хотел и бар в Слънчев бряг, в момент на употреба на бяло прахообразно вещество / кокаин/, е установен и задържан от служители на моторизирано звено „Сигма” към СДВР 31 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг. Той е приведен в ареста на РУП – Несебър за срок от 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Около 03.40 ч. в района зад хотел в Слънчев бряг за проверка е спрян лек автомобил. „Пежо”, управляван от 29 годишен мъж от Перник. В кухина на скоростния лост е намерена и иззета хартиена свивка с бяло прахообразно вещество / метамфетамин/.Мъжът е задържан за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Около 03.55 ч. тази сутрин служители от Районно управление „Полиция” – Несебър и ОДМВР – Бургас спрели за проверка в района на дискотека в Слънчев бряг лек автомобил „Форд”, управляван от 20 годишен младеж. В него намерили и иззели топче с белезникаво вещество / амфетамин/ и две топчета със зеленикава тревна маса / канабис/. Младежът и две придружаващи го лица са задържани за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Днес, около 10.40 ч. велопатрул към Районно управление „Полиция” – Несебър спрял за проверка в района на хотел в Слънчев бряг двама младежи - на 20 годишен младеж и 21 години. Служителите на реда открили в тях и иззели кутийка с бял прах / амфетамин/ и зелена тревна маса / канабис/. Двамата са задържани за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.