29-годишният Найден Ангелов от Бобов дол е с рана на главата и комоцио, след като е нападнат и ограбен на път за нощна смяна в „Мини Бобов дол”, пише „Струма”. Пострадалият е настанен в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница.
От болничното легло миньорът разказа, че е бил на път за нощна смяна на работа в рудник „Бабино“ към „Въгледобив” АД - Бобов дол, когато са го нападнали 10-ина души при блок 2 в града.

„Познавам нападателите, те са от Бобов дол и са известни с това, че тормозят целия град. Бяха надрусани, издебнаха ме в гръб, единият ме удари с дърво по гърба, а другият - с тъпата част на секира по главата. Паднах на земята, започнаха да ме ритат и повече нищо не си спомням”, казва Найден Ангелов.

Според него, живеещи в съседния блок са видели как го бият и дори помислили, че е умрял, така и казали, когато позвънили на тел. 112.

Дошли полиция и линейка на Спешна помощ, заварили нападателите, които продължавали да ритат падналия миньор.

„По някое време се свестих, видях лекар и полицаи. Биячите дори пред ченгетата ме ритаха. След това ме качиха в линейката и ме докараха в Спешен център - Дупница. По време на побоя са ми откраднали 300 лева, които имах в портфейла си. Предишния ден взех заплатата си от мината. Пребиха ме и ме ограбиха”, разказа Найден Ангелов.