Във водите на южно Китайско море бе уловено неизвестно досега морско същество, което може спокойно да претендира за титлата „най-грозно животно в света", пише британското издание „Мирър".

Рибата е с голяма глава, а тялото ѝ намалява в посока към опашката. То е покрито цялото с шипове. Дължината ѝ е около 50 сантиметра и има два подобни на бивни шипа от двете страни на устата. Със странната си външност създанието остави в недоумение местните жители какво точно представлява.

Изданието припомня и някои от другите най-грозни животни оповестени от Асоциацията за запазване на грозните животни. Тя е създадена, за да запази застрашени от изчезване и без приятели грозни животни. Асоциацията е подкрепяна от сериозни учени, актьори и комици.

Физикът и издател професор Брайън Кокс казва: "Подкрепям кампанията за запазване на грозните животни. Има прекалено много хора, които опитват да запазят симпатичните и мили животни. На тяхно разположение е пресата и цялото внимание. Грозните животни заслужават повече от симпатичните."