Принц Чарлз планира да подаде документи за държавна пенсия, на каквато има право, след като днес навършва 65 години. Въпреки че още не е започнал работата, за която е роден.

Най-големият син на кралица Елизабет Втора влезе в историята като най-дълго чакалият да сложи короната. Официално той е престолонаследник от 1952 г., когато майка му се възкачва на трона, и е бил на три години. Допреди две години рекордьор бе принц Едуард Седми, син на кралица Виктория.

От двореца обясниха, че пенсията на Чарлз ще бъде превеждана на благотворителна организация, която се грижи за възрастни хора. Той има право на около 110 британски лири седмично за службата си във флота и за доброволните вноски, които е правил.

Естествено, принцът няма да го закъса по никакъв начин от липсата на доходи за старост. Той е собственик на богатото херцогство Корнуол, създадено от крал Едуард Втори през 1337 г., за да осигурява престолонаследниците. То му носи милиони всяка година.

Междувременно стана ясно, че Чарлз ще празнува рождения си ден в компанията на своята съпруга Камила в Индия и в Шри Ланка, където ще представлява кралицата на срещата на държавните глави от Общността на нациите, съобщ.