Кой похарчи 4 млрд. от фискалния резерв на държавата? Кой взе 4 млрд. нов дълг? Кой, кой докара макроикономическата картина на минус 8 млрд лв. Бойко Борисов и Симеон Дянков.

И още един подвъпрос: кой открадна 1.4. млн. лв. пари за българското здравеопазване? Това попита лидерът на БСП Сергей Станишев по време на дебата за бюджета.

Станишев посочи като отговор на първите два въпроса Бойко Борисов и Симеон Дянков. Лидерът на БСП припомни, че предишните годни винаги се казвало, че бюджетът на Дянков е безалтернативен. Бюджетът за 2014 г. стъпва на това, което е оставило правителството на ГЕРБ. Станишев подчерта, че първият приоритет е възстановяване на икономическия растеж. Лидерът на БСП посочи, че в разходната част има три ясни приоритета. И първият – размразяването на социалните плащания, което е и основният мотив на КБ да го подкрепи. В момента ни се предлага бюджет с най-висок дял разходи за социална политика за последните 10 години. Станишев посочи и приоритета образование и залагане на средства за по – балансирано регионално развитие.