Бизнесменът Денис Ершов е новият изпълнителен директор на "Петрол Холдинг", става ясно от последните промени в Търговския регистър и актуалния устав на дружеството. Смяната в Съвета на директорите е извършена на 13 ноември късния следобед като досегашното ръководство на компанията е било променено, съобщи 3e-news.net.
От него са заличени имената на Митко Събев, Орлин Тодоров и Стоян Кръстев. Така в момента в Съвета на директорите, освен Ершов, който е и представител на дружеството, влизат още Александър Мелник, Кедилерли Арарат, Цветан Димитров и Мариана Брага.

Допреди две години по 47,5% от акциите притежаваха Денис Ершов и Митко Събев. Досегашното ръководство на холдинга е било изненадано от промяната и спешно са се опитали да "ограничат щетите", твърдят хора от ръководството.

Хората на Събев очевидно са били изненадани и цяла нощ са търсили нотариус, който със задна дата да разпишел сделки за вътрешно прехвърляне на собственост между фирмите на холдинга. Идеята е била да се преструктурира собствеността.

През 2012 г. Ершов прехвъри своите 47,5% на московския милиардер Кирсан Илюмжинов, а третият съдружник в холдинга Александър Мелник – своите 5%. В поредица от изявления преди година литовският бизнесмен Ершов заявяваше, че е джиросал акциите си на Илюмжинов, но през януари т.г. той изненадващо сезира Софийската градска прокуратура, че бил измамен и че е извършен опит за кражба на акциите му.

Спорът за легитимността на провежданите общи събрания на акционерите в холдинга върви от юли 2010 г., когато е направен първият опит за вписване на промени в седалището, адреса и управлението. Те бяха стопирани веднага от Митко Събев, след като бе доказано, че такова събрание не е провеждано и той не е участвал във вземането на такива решения.