Окупацията на Софийския университет продължава. Втори ден студентите допускат в сградата на Ректората само административния персонал. До края на седмицата там няма да има лекции.

Младите хора продължават да коментират сблъсъците между протестиращи и полиция във вторник, като твърдят, че някои от тях са били привикани на разпити в полицията и дори навестени от полицаи в домовете им.

Междувременно обстановката пред Народното събрание сутринта бе спокойна. Двайсетина протестиращи освиркваха депутатите преди заседанието на парламента. Сградата продължава да е укрепена от същите метални заграждания, както вчера.

„Ситуацията ще се успокои, когато хората разберат, че вместо това противопоставяне, тази ескалация, са необходими няколко месеца, в които България да смени курса „Дянков" с новия бюджет, каза на влизане в сградата на Народното събрание Михаил Миков за обсъждане на Бюджет 2014.

Красимир Велчев от ГЕРБ заяви: „Това, че подкрепяме протеста, не значи, че го оглавяваме или искаме да се качим на гребена на вълната. Точно защото се спекулира много, затова решихме да си направим един митинг в Пловдив."