Видя се, че нямаме държава, имаме мафия. Такова мнението изрази един от най-близките хора на Ахмед Доган преди, а днес лидер на Народна партия свобода и достойнство - Касим Дал.

Дал призна пред Нова тв, че е бил истински изненадан от случилото се с Христо Бисеров. „Това е нашата българска политика – алчността и самозабравянето довеждат дотук”, коментира той.

По думите му не е нормално една партньорска служба да информира ДАНС за случая „Бисеров“, а ДАНС пък отива в Сараите.  „Оттам отзовават Бисеров и сега той ще отговаря като обикновен гражданин, вместо като високопоставен политик”, отбеляза Дал. Той обясни, че по закон председателят на Народното събрание, президентът и премиерът е трябвало да бъдат уведомени от ДАНС за сигнала срещу парламентарния зам.-шеф, а това не се е случило

Според него единствено главният прокурор е реагирал адекватно, защото е бил поставен пред свършен факт. „Не може след три-четири дни да бъде сезирана прокуратурата.“, категоричен е Дал.

Явно Бисеров си е помислил, че всичко му е позволено и е решил да действа зад гърба на Доган, допусна Дал. Подобна теза преди време изказа и друг бивш представител на ръководството на ДПС - Оман Октай. Според Дал, ако не е имало информация от чужда служба, нямало да се стигне до скандала.

Никой за нищо не говори в ДПС, защото никой нищо не знае. Христо Бисеров също няма да проговори, смята Дал.

„От ДПС се скриха като мишоци. Те мълчат. Не може да става нещо със зам.-председател на НС и всички да казват, че нищо не се е случило. Едва ли не действа законът на мафията – не чух, не видях, не разбрах. Явно Бисеров си е позволил да прави нещо против човека от Сараите", заяви Касим Дал.

По негово мнение Бисеров е бил човекът за поръчки в парламента по отношение на законодателството и извършвал търговия с влияние. Дал припомни, че освен заместник-председател на НС, той е бил и председател на Правната комисия, подготвила Закона за ДАНС. Според Дал високопоставеният представител на ДПС е знаел кой ще бъде избран за председател на агенцията още преди 14 юни.