Председателят на Народното събрание Михаил Миков не вижда нищо странно в инструкциите, изпратени до депутати от БСП, които трябва да бъдат следвани при публични изказвания за протеста на 12 ноември, когато през деня се стигна до сблъсъци между полицаи и протестиращи граждани.

Според Миков фактът, че текстът е достигнал до медиите, е резултат от техническа грешка.

„Не виждам нещо странно, това е една от гледните точки към това, което се случва. То не изтича нещо тайно, какъв е проблемът?”, заяви Михаил Миков пред bTV на влизане в парламента.

По думите му опорните точки представят една от гледните точки и са оценка на факти и ситуации.
В коментар на въпроса дали изтичането на файла от анонимна електронна поща до медиите не е контролирано и дали има за цел да създаде негативен имидж на протестиращите, председателят на парламента заяви: „Конспиративни теории рано сутрин...“.

Михаил Миков обаче беше категоричен, че Бюджет 2014 ще бъде гласуван днес на първо четене.
„Ситуацията ще се успокои, когато хората разберат, че вместо тази ескалация България смени курса „Дянков” и правителството поработи така няколко месеца”, каза парламентарният председател.

Румен Гечев пък коментира, че постоянно получава подобни опорни точки, но не винаги се ръководи от тях,  защото има и собствени аргументи

В опорните точки на депутатите, разпространени от сайта "Биволъ", се препоръчва да твърдят, че разплащането с "протестиращите" става в отдалечените от центъра квартали на София, а тарифите са между 50 и 80 лева, че младежът с окървавено лице, чиято снимка разпространиха световните агенции, "май не бил добре с главата", че на студенти от НАТФИЗ са предлагани по 70 лв. за кадри с кръв.

Според инструкциите трябва да се говори, че организатори на протестите са Бойко Борисов, Цветанов, кръга на „Котараците“, „Титаните“ от чистотата. През целия ден на 12 ноември са протестирали не повече от 1600 души.
Профилът на задържаните от МВР почти 50 лица (49 според официалната сводка) на 12 и 13 ноември едва ли отговаря на студентския – основно лица около и над 40 години.

В опорните точки с големи букви е написано, че МВР не е превишавало правомощията си, а е възстановявало обществения ред. Силите, отделени за протеста, не са в ущърб на борбата с престъпността.