Джордж Клуни отказа да приеме извинението на уебсайта на британския вестник "Дейли мейл" заради съобщение, в което твърди, че майката на годеницата му се противопоставяла на сватбата им.

"Мейл" знаеше, че историята...е невярна, но въпреки това я публикува", пише Клуни в съобщение до в. "Ю Ес Ей Тудей". "Този вестник е най-лошият вид таблоид. От тези, които съчиняват фактите си в ущърб на своите читатели", допълва актьорът.

"Мейл онлайн" се извини "за причиненото страдание" с историята, но отрече тя да е била изфабрикувана. Клуни благодари на "Дейли мейл" за извинението, но добави: "Никога не бих го приел". "Това което отличава тази история от всички смехотворни неща, съчинявани от "Мейл", е че сега те сами признават, че тя е лъжа", отбелязва актьорът.

Той изрази за първи път недоволството си от "Дейли мейл" в сряда, като обвини изданието в "безотговорност" заради съобщението, че Бариа Аламудин била против брака му с дъщеря й Амал по религиозни съображения. В съобщението на "Мейл", което беше публикувано онлайн в понеделник и отпечатано във вторник в променена форма, се казва, че "близки семейни приятели" разкрили, че Бариа Аламудин "казала на половин Бейрут", че дъщеря й "можела да направи по-добър избор".

В своето извинение "Мейл онлайн" съобщи, че историята била "предоставена от уважавана и доверена журналистка на свободна практика" и тя се основавала на "нейни разговори с дългогодишен познат". "Проблемът не е, че нищо от това не е вярно. Нито че те са излъгали в началото или лъжат сега. Има една константа, когато човек или компания са уловени да правят нещо нередно. Отразяването винаги е по-лошо", казва Клуни.

Спорът между актьора и "Дейли мейл" съвпада със съобщения, че Анджелина Джоли също ще съди уеб сайта на изданието. Според в. "Таймс" актрисата завела дело срещу вестника заради публикуването на видео, получено от американския таблоид "Нешънъл инкуайър". Според придружаващата го статия видеото, заснето през 90-те години на миналия век, показвало Анджелина в период, когато била пристрастена към хероина. "Актрисата счита публикуването на видеото за грубо нарушение на личния й живот", пише "Таймс".