Девет години са били необходими на служителите на немската пощенска компания Deutsche Post, за да доставят писмо от баварския град Химелкрон до Байройт, които се намират на 16 км. един от друг. Според пощенските служители причина за забавянето станал неправилно написан код.
Авторът на писмото, изпратено през 2004 г., е искала да информира репетитора на сина си, че детето му вече не се нуждае от допълнителни занятия. От пощата обясняват, че подателят е объркал кода. Въпреки това, като цяло, забавянето в такива случаи е не повече от четири дни.
" Защо предаването на съобщението се забавя девет години е трудно да се обясни. Във всеки случай този случай е изключение. Всеки ден ние доставяме 64 милиона писма", казва представител на Deutsche Post.
Това съвсем не е първият куриоз в работата на немската поща. Преди време писмо, изпратено от мюнхенския съд до известния бивш футболист Лотар Матеус, се върна с отметка „получателят не е жив". Това от своя страна разгневи световния шампион, който може да се похвали с отлично здраве.
Следва да се отбележи , че в САЩ пощенската услуга е още по-мудна . През ноември миналата година американско семейство от Илинойс получи поздравителна картичка, изпратени през далечната 1943 г.