Остава бедственото положение в Ловеч, но ситуацията вече е овладяна, съобщиха от пресцентъра на МВР. И в момента екипи на "Гражданска защита", пожарната и енергото работят по отстраняване на щетите в града. Продължава и работата по възстановяването на електрозахранването.
Гръмотевичната буря и падналите дървета причиниха авария на много елктропроводи. Над 40 сигнала, свързани с бурята са постъпили на телефон 112.

За щастие, няма пострадали. Наводнени бяха улици, булеварди, приземни етажи на жилища и мазета. Около 40 л/кв м е падналият дъжд в региона.

Снощи заради проливния дъжд беше отложен и мачът-реванш от първия предварителен кръг в турнира Лига Европа между "Литекс" и "Верис". Той трябваше да се играе на градския стадион.

"След адекватните действия на общинския щаб снощи, бедственото положение може би ще отменено днес, но първо трябва да се направи щателен оглед", заяви пред TV7 областният управител на Ловеч Милко Недялков. Градът ще функционира нормално днес и хората ще продължат с обичайното си ежедневие, допълни още той.

"Няма нито един пострадал човек, хората си помагаха взаимно при почистване. Службите на противопожарна и "Гражданска защита" се мобилизираха и им благодаря за бързата реакция", каза Недялков. Електроподаването е възстановено, има само три отделни къщи които нямат той, категоричен е представителят на местната власт.

"Беше невиждано природно явление за нас, защото Ловеч е в низина и никога не е имало толкова силен вятър", сподели един от гражданите.