Ръководителят на президентската администрация на Русия Сергей Иванов призова да се възроди кадровата политика от времето на Съветския съюз, тъй като "по-добра от нея никой не е измислил".

"В Съветския съюз кадровата политика беше достатъчно добре изградена. Съществуваха определени филтри, степени, през които преминаваха хората. Няма да крия, че те са били наблюдавани в добрия смисъл на думата – имало е наставници, които са "водили" хората. Ако те са доказвали с конкретни дела , че са успешни, ги прехвърляха в Москва, назначаваха са ги на високи постове в района или в централните апарати на министерствата и ведомствата", посочи Иванов на семинар с вицегубернатори, отговарящи за вътрешната политика.

" У нас тя /кадровата политика/ беше разрушена и трябва да се възражда, аз не виждам нищо лошо в това – все пак никой и нищо по-добро не е измислил", добави ръководителят на кремълската администрация. Той констатира, че кадровите резерви в регионите често съществуват само на книга, защото не осигуряват кариерното развитие на включените в тях хора. Затова Иванов призова регионалните власти да използват по-активно тези резерви.