Не всеки пожар може да бъде угасен с пожарогасител - това стана ясно в сряда привечер в Стара Загора, когато недалеч от гарата в мини индустриална зона на бул. "Руски" пламнаха магазин за ремонт, поддръжка и продажба на пожарогасители, склад за вторични суровини с хартия и пластмаси и магазин за металорежещи и измервателни инструменти, заедно със стока, офисоборудване и документация в тях.

Сигналът за бедствието е подаден на тел. 112 в 19ч 08 минути. На място идват 4 противопожарни екипа, както и 2 общински водоноски, тъй като се оказва, че най-близкият противопожарен кран не работи. С общи усилия пожарът е локализиран към 20 часа.


Огънят се е разпрострял върху 300 кв. метра покривна конструкция. Тя е унищожена заедно със склада и двата магазина под нея, обобщиха от полицията в Стара Загора. Една от основните задачи на огнеборците обаче била да не позволят пожарът да се прехвърли и върху съседни сгради, които са стари и строени с гредоред, който е леснозапалим. Пострадали хора при огнената стихия няма. Няма и замърсяване на въздуха въпреки черните облаци дим, които се виждаха из целия град, показа измерване на РИОСВ.

Образуваното по случая досъдебно производство ще изяснява причините за пожара. Една от основните версии е, че огънят тръгнал от късо съединение на електрическа инсталация.