Снимка на разплакано момиче, хванало за раменете полицай с каска, обиколи днес Фейсбук. Действието се развива във вторник следобед на бул. "Цар Освободител",  откъдето беше направен път, за да минат автомобилите на народните представители.

Момичето е Деси Николова и разказа пред "Дневник" как са й се сторили действията на органите на реда и какво я е провокирало да сложи ръцете върху раменете на полицая.

Полицията през деня и снощи беше много агресивна. Разплаках се, когато видях как се бият българи срещу българи. Поведението на повечето от тях беше непоносимо арогантно на фона на младите и добронамерени хора. Не разбирам кое поражда агресията в тях, след като са наясно, че жените и децата на протеста не могат и нямат намерение да им сторят нищо лошо.

Бяха препасани с палки, носеха маски, дори имаха някакви апарати на устата, които им променяха говора. И всичко това само, за да изкарат няколко страхливи държавни представители от работното им място.

Не разбирам също и как държавен представител, полицай, жандармерист или друг служител на държавата и народа може да го е срам да застане очи в очи с хората, гласували им доверие. Сред полицаите имаше и добронамерени.

Този, който държа за раменете, имаше малко кръв по носа, явно се беше ожулил. Видях как пазеше хората и опитваше да спре полицаите да ни бият. Разплаках се и му казах да се пази. Той ми отвърна ''Дръж се. Всичко ще е наред." Очите му бяха насълзени...