През следващото денонощие промяна на синоптичната обстановка над страната не се очаква. Ще бъде облачно, влажно и на много места ще преръмява. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат още малко и ще са без съществен дневен ход. Минималните ще са между 7° и 12°, максималните – между 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев.
Над Черноморието ще бъде облачно и на места, главно по южното крайбрежие, ще превали съвсем слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.
Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време, без съществени валежи. Ще духа умерен източен вятър. Температурите ще се понижат още и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 0°.
В петък ще духа умерен, по морския бряг до силен североизточен вятър и температурите ще се понижат още. Ще се задържи предимно облачно, на места със слаби валежи. По-значително разкъсване на облачността ще има над югозападните райони и там дневните температури ще са най-високи - до 15-16°. В събота вятърът ще отслабне, а облачността и над останалата част от страната ще се разкъсва и бавно ще намалява. Вероятността за валежи е малка. В неделя облачността ще е разкъсана, над много райони до слънчево време.