С насинено око, ожулен лакът и коляно е кметът на пловдивското село Кадиево Стоян Чолаков. 40-годишният му съсед Атанас Коритаров го издебнал пред дома му, напсувал управника, грабнал дърво и го набил. Това станало около 18 часа на 4 юли, но МВР не съобщи за инцидента.

"Загубил съм съзнание. По-късно се съвзех и повиках полиция и си извадих медицинско", разказа Чолаков, който трети мандат ръководи селото като независим.
Побоят над него бил заради съседски спор с Коритаров, който отглеждал 20-ина крави и цялата миризма от обора влизала в жилището на кмета.

"Преди 5 години Атанас пак ме наби. Тогава го осъдиха да ми плати 1000 лева обезщетение. Където ме види, ме псува и се заканва, че ще ми отреже главата", разказа Чолаков. Наскоро управникът успял да принуди Коритаров да изведе кравите от дома си. Това го вбесило и той отново вдигнал мерника на кмета.

"Братовчед ми не е бил Чолаков", отрече вчера роднина на Коритаров.
В селото са разлепили позиви срещу кмета, в които го винят за смъртта на петима души, че са сложили край на живота си. "Това са пълни глупости. Искат да ме оклеветят. Разпространяват, че съм пияница, а аз не съм близвал алкохол в живота си", казва пострадалият управник.

Твърди, че за 11 години, откакто е на власт, е асфалтирал 13 улици, направил е парк, църква и в момента строи ВЕЦ за 12 милиона. Голяма част от жителите на Кадиево застават зад кмета си. "Ако е убиец и пияница, ще го избираме ли в продължение на три мандата", питат местните.

Районна прокуратура- Пловдив е започнала проверка след подадена жалба от кмета, в която е описал за нанесения му побой, съобщи говорителят Атанас Илиев.