ГЕРБ организира антиправителствен митинг в събота от 12 ч. в Пловдив. Това съобщи днес в кулоарите на НС лидерът на партията Бойко Борисов.

На въпрос за офшорната си сметка той заяви, че по това време, когато тя е открита, той бил в качеството си на бизнесмен и имал само една четвърт от тази фирма, която при това не била работила. Но добави, че щял да говори с Цветелина Бориславова, за да дадат подробности и нарече интереса към темата "тази поредна лъжа".

Вот на недоверие към кабинета няма да мине при тези хора, "вкопчили се във властта", както се изрази и на няколко пъти нарече опонентите си "нагли".

"И това, което видях как блъскаха журналистите от Канал 1, Канал 3 - видях го с очите си и ако те са ултраси… Какво ще каже Станишев не ми е интересно, тук има важни послания, които трябва да се направят, защото хиляди хора и във Фейсбук и навсякъде призовават да оглавим протестите и да се намесим в тях. Затова сега дадох указания в събота в 12 ч. да си направим ГЕРБ един протест - с партийни знамена, партиен протест. Когато иска ГЕРБ да прави протест за оставка - както се прави", подчерта Борисов. И добави, че след това щели да се срещат с кметовете там. "Всичко останало, което говорят тук, в парламента, са триковете на ДС - те могат на бялото да кажат черно, да съдят по себе си. Това, което направиха февруари месец срещу нас, този метеж, искат да изкарат, че ние сме искали да направим вчера", обясни той и го обяви за лъжа. "По никакъв начин не си приписваме това, което правят студентите и протестиращите - абсолютно тяхна воля си е", добави той и подчерта, че не приема спекулациите. "Вие видяхте дори сутринта за директното излъчване на заседанието на НС по БНТ и БНР декларацията на ГЕРБ не я излъчиха на живо, пуснаха си само Станишев и Местан да говорят. Така че тази цензура продължава", обобщи Борисов.

Той призова да се разгледат снимките от протеста и изрази учудване, че хората от тях са наречени ултраси. "Би ме поласкало, ако мога такива хора да мотивирам за излизат на улицата", е неговата оценка. Тези хора се ползват с пълната ми подкрепа, но всичко си правят самички. Това, което видях - полицията блъскаше гражданите", обяви той.

Борисов коментира твърдението на ДПС, че му били дали "звездичка" /генералска-бел.р./ с думите: "Това бяха годините, в които българският народ ми даваше най-високото одобрение." Той изрази учудване,че сегашният главен секретар на МВР е получил 4 генералски звезди за един месец.

Парите от Здравната каса са дадени за пенсии, обяви Борисов на въпрос къде са изчезнали тези средства по време на тяхното управление. Според него разглежданият бюджет днес за следващата година не бил социален.

Те никога няма да дадат оставка и да отидат на избори, те са се впили във всички обществени поръчки и акумулират средства за избори, твърди Борисов. "Те говорят това, което правят, че го правим ние", каза той. И понеже тотално владеят медиите - това излиза. Ако социолозите са ни изравнили по резултати, вярвайте ми, веднага /управляващите- бел.р./ ще направят избори, тях просто ги е страх да направят избори, продължи Борисов. И продължи по отношение на главния прокурор, че тези хора, които били против него сега му се подмазвали. "Защото действително той действа безапелационно срещу всичко и изборът му е абсолютно правилен за този пост", смята той. Като допълни, че според него ДПС е знаело за Бисеров. На въпрос дали се е чувал с Ахмед Доган той отрече - не съм го чувал, не съм го и виждал.

ГЕРБ правели митинга в Пловдив, за да не пречели на студентите, призна той.