23-ма души са задържани след вчерашните протести в столицата, съобщиха от МВР.

От полицията уточняват, че те са арестувани за хулигански прояви, нанасяне на имуществени щети и за неподчинение на полицейски разпоредби.

Dnes.bg припомня, че през целия ден вчера имаше стълкновения между полиция и протестиращи, които се бяха събрали пред сградата на парламента и настояваха за оставката на кабинета.

Спречкванията бяха белязани с няколко ранени демонстранти, един униформен също пострада.

Късно снощи няколкостотин души образуваха жива верига пред сградата на НС и заявиха, че днес няма да допуснат вътре депутатите.

Протестиращите събориха част от металните заграждения с помощта на контейнери за боклук, до сериозни инциденти обаче не се стигна.

След полунощ ситуацията се уталожи, а днес парламентът осъмна с много полицаи, жандармеристи и нова заграждения, заключени с вериги.

Коли на жандармерията са спрени откъм служебния вход на НС, откъм храм-паметника "Св. Александър Невски" също се забелязват униформени.

Периметърът на охрана е разширен, затворен е участък от ул. "Оборище" – от бул. "Васил Левски" до храм-паметник "Св. Александър Невски". Затворена е и ул. "Московска".

Няма обаче протестиращи, движението в района се осъществява нормално. Обстановката е абсолютно спокойна.