За БСП няма изход. Те ще крушират челно. Ако имат капка мозък, ще отидат на избори. Обаче за тях е ден година храни, каза още социалистката. Това каза Татяна Дончева пред Нова телевизия. "Хората искат морални императиви. Това означава, че ще има ескалация на напрежението. В един момент полицията ще откаже да изпълнява задълженията си. никога не съм виждала протести с толкова полиция", заяви още Дончева.
"Тези, които са в парламента, казват, че протестите са ГЕРБ срещу БСП и ДПС. Първо, те са тъпи да не виждат хоризонта. Второ, те са страхливи. Те не са опълченците на Шипка и сегашната ситуация не може да продължава вечно. Те смята, че битката е между БСП и Бойко Борисов, а тя не е такава", добави тя.

Според нея вече има нови морални императиви, които изискват политиката да не бъде само интереси и пари.

"Политиците в 42-то Народно събрание не отговарят на изискванията за морал и почтеност. Има пълно неразбиране какво искат протестиращите. Има млади хора, които освен пари, както казват политиците, искат морал и почтеност, обяви Татяна Дончева. - Хората осъзнават, че преходът провали бъдещето. Той вместо смяна стана подмяна на системата. Бившата върхушка пое новите ни съдбини в ново качество. Това очевидно е неприемливо за младата генерация, която иска механизмът да бъде "начисто и наново". В момента нещата са патови и излизат от контрол."