Второ българче е било открито в ромски катун в Гърция. Четиригодишното момиченце е било намерено в Солун по време на разследване за актовете за раждане в периода 2008-2013 г. При проверката било установена, че един от документите, с който било декларирано раждането на детето е издаден, шест месеца след появата на първородното дете в семейството. След ДНК-тест е било установено, че мъжът и жената не са биологични родители на детето.
Двамата "родители" са арестувани и може да им бъдат предявени обвинения в отвличане и незаконно получаване на социални помощи. Те обяснили, че ромско семейство от България им дало момичето, защото не можело да го отглежда. Момиченцето е оставено на грижите на благотворителната организация "Усмивката на детето".
В информацията се припомня, че това е вторият подобен случай с дете на български граждани след русокосата Мария, която бе открита в катун в град Фарсала. Разследването на солунската прокуратура в архивите на службите за регистриране на раждания и за социални помощи е установило още шест подозрителни случая, съобщи greekreporter.com.