Част от депутатите започнаха да напускат сградата на Народното събрание, излизайки от огражденията откъм централния вход на парламента с колите си.

Униформените са обособили кордон, за да могат да преминат автомобилите. Преди това част от униформените свалиха щитовете и застанаха в жива верига един до друг. Докато черните коли преминават протестиращите ги освиркват и замерят с бутилки, зеленчуци и яйца. Преди това откъм едната страна на "Св. Александър Невски" полицията се опита да изтласка хората, но те насядаха по паветата.

Апелирам към всички, които са обсадили парламента, които имат намерение да го направят и утре, все пак да имат предвид, че в момента се обсъжда най-важният закон за България за следващата година – бюджетът, каза зам.-председателят Мая Манолова на излизане от парламента. Тя посочи, че протестиращите днес имат откровено агресивно поведение. Според нея има и сценарий да се ескалира напрежение и то когато се приемат бюджетите. Това са най-важните закони, категорична е Манолова. Тя съди за сценария по това, което е видяла от кадрите по телевизията и от опитите на опозицията да провокира напрежение вътре в парламента. Мая Манолова каза, че държавата ще продължи да функционира и следващата година.