Протестиращите блокираха полицейски коли, които се опитаха да влязат в защитената зона на НС. Това стана откъм входа от северната страна на парламента, откъм храм паметника "Св. Александър Невски".

На мястото дойдоха още тежко въоръжени полицаи.

Протестиращите шумно се развикаха "Назад" и "Без насилие".

Пред полицейския кордон, който огражда периметъра на НС, има жива верига от протестиращи. Колите са блокирани зад нея. Новата смяна, която идва да застъпи около парламента, е съставена предимно полицаи от провинцията, поясни служител на МВР пред репортер на БГНЕС. Целта на полицаите е да избутват протестиращите и да проправят коридор за полицейските автомобили. Протестиращи започнаха да хвърлят бутилки с вода, чу се и гърмеж на една пиратка. Протестиращите са вдигнали ръце с цел да спрат полицаите.

Част от полицаите свалиха каските и бяха аплодирани от протестиращите.

Към 15 часа петима станаха отведените в столичните полицейски управления, съобщиха от МВР. Четирима от тях са задържани заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Един е заподозрян като участник в унищожаване на билборд по бул. "Цариградско шосе".

По-рано униформените вкараха в полицейски джип задържан и се опитаха да го отведат, но протестиращите не позволиха на колата да тръгне. Случката се разигра на бул. "Цар Освободител" и ул. "Париж". Стигна се до сблъсъци. Полицаите изблъскваха протестиращите, които заставаха пред джипа и не му позволяваха да мине. В крайна сметка колата потегли. Вече всичко е спокойно. Протестиращите стоят на всички входове на Народното събрание.

На един от входовете на храм "Св. Александър Невски" се стигна до сблъсъци, тъй като протестиращите бяха донесли пейки, а полицията поиска да ги махне от пътя. Някои от протестиращите се оплакаха, че били ударени. Един от полицаите пък беше залят с вода. До сериозен сблъсък, обаче, не се стигна.

Обстановката в района около Народното събрание продължава да бъде напрегната, след няколкото случаи на нарастване на напрежението между протестиращи и полиция.