5-годишен рибар бе убит от волтова дъга снощи в град Рила, кюстендилска област.

Васил Булянски е открит мъртъв към 18 часа снощи край река Рилска, минаваща през град Рила. Извиканият на мястото на инцидента медицински екип на ФСМП-Рила само е констатирал смъртта на риболовеца. Край него имало карбонова въдица. При замятането, Васил не видял, че над него минават електрически жици, по които тече ток.

Между тях, въдицата от карбон и тялото на 65-годишният мъж се образувала волтова дъга, която го е убила на място.

54-годишен мъж, шофьор на самосвал пострада от камшичен удар в момента на разтоварване. Инцидентът станал преди обяд днес на пресевната край река Струма между Благоевград и село Покровник.

54-годишният шофьор на самосвал вдигал легена на самосвала, за да изсипе пясъка. За нещастие, след като каросерията била вдигната почти до горе, се счупил повдигащият я хидравличен крик. С пълната си тежест легенът се стоварил върху шасито. При удара кабината и намиращия се в нея шофьор подскочили. Така вратът на шофьора пострадал при т. нар. "камшичен удар".

Пострадалият е транспортиран до МБАЛ-Благоевград, на този етап не са констатирани фрактури на прешлените на врата, но мъжът остава под лекарско наблюдение.

Причините за аварията в хидравличната система на самосвала се изясняват.