На Явор Гечев, зам.-министър на земеделието, е било забранено да поеме на „ръчно управление” фонд „Земеделие”, за да се спасят милиони евра, които земеделските стопани очакват, довери възмутен източник от „Позитано”.

Зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов е отказал вчера да подкрепи предложението на земеделския министър Димитър Греков. От седмици се води война между Министерство на земеделието и ръководството на фонд „Земеделие”. И двете страни се дадоха една на друга на прокуратурата с обвинения за забавени проекти и лобиране за отделни кандидати.

Вчера ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на председателя на фонда Мирослав Николов и на неговата заместничка Виолета Александрова. Отново в сряда целият Управителен съвет на фонд „Земеделие” подаде оставка, след като директорът отказа да си тръгне. Министър Греков, който се води от квотата на ДПС, е предложил на Явор Гечев, който доскоро беше младежки лидер на БСП, да поеме управлението на фонда, но зам.-председателят на партията Дъбов категорично е забранил това да стане.