Всяка стъпка на българското правителство е тотален популизъм, която цели да задържи максимално дълго на власт Тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от София, Габрово, Кърджали и Хасково, които са на посещение в Европейския парламент в Брюксел, съобщиха от ГЕРБ. Според Цветанов управляващите нанасят непоправими щети на държавата, които сериозно отслабват България както във вътрешен, така и в международен план. "Приоритетите в държавата са подменени. Няма сигурност и борба с тежката организирана престъпност. В същото време полицията е ангажирана да огражда и охранява лишеното от доверието на хората Народно събрание и да бие протестиращите български граждани", коментира Цветанов. Според него темата с бежанците се е превърнала в основен проблем в държавата, от който различни националистически организации и парламентарни партии като Атака трупат политически рейтинг и нанасят сериозен удар върху традиционно толерантните отношения между различните етноси в българското общество.

Цветан Цветанов заяви пред младите хора, че почти всички системи и сектори в страната са в бедствено положение. "Фермерите са на ръба на фалита, а управляващите изпращат срещу тях полиция, вместо да им помогнат и да чуят исканията им. Българската енергетика е в колапс, НЕК е изтеглил огромен заем, а обещаното намаление на цената на тока не се е състояло и хората не го усещат. В същото време болниците работят, а държавата отказва да им изплати извършените дейности, което застрашава съществуването на лечебните заведения и изплащането на заплатите в сектора "Здравеопазване", коментира още Цветан Цветанов.